Review

En daar is hij dan. Eindelijk! Velen wereldwijd hebben er lang op gewacht: de 'Beginners Flash Guide' ofwel de 'Flits Gids voor Beginners'. Na het succes van zijn 'Beginner Guide' met de slogan 'Go Above And Beyond Auto', werd het tijd voor fotograaf Jared Polin om een een nieuw succesnummer in zijn webshop te krijgen. Een tweede instructiefilm (3 uur!) voor de startende fotograaf. 

Screenshot of Jared Polin & Adam Lerner in Beginner Flash Guide video tutorial.

Samen met Adam Lerner neemt Jared Polin, ook bekend als 'the Fro' de kijker mee naar verschillende fotoshoots waarbij de Flash natuurlijk een hoofdrol speelt. Alle automatische functies (i-TTL / TTL) worden uitgeschakeld om een consistente belichting op te bouwen in uitsluitend manuele settings (body en flitser) en het natuurlijke licht te mengen met flitslicht. Uiteraard komen sluitertijd en f-stop aan bod, maar er wordt meer aandacht besteed het snel verkrijgen van de gewenste belichting door het verplaatsen van de flitsstandaard, al dan niet met flitsparaplu. En het moet gezegd; Adam toont hier zijn brede ervaring. Scenes worden snel opgebouwd en uitgebreid besproken.

Tussendoor krijgen we Quick tips te zien: 

 

Quick Tips.

Met een lounge-muziekje op de achtergrond wordt elke quick tip scène geopend met een op de lachspieren werkende intro. Ik houd daar wel van. Polin's excentrieke humor komt ruim aan bod en zorgt voor kijkplezier.

Conclusie

Deze gids is wat het is: een video voor beginners. Verwacht dus geen diepgaande theorie.  Er moet veel weggelaten worden om de beginnende strobist niet te overspoelen. De gids is op de praktijk gericht. Je zult al snel in staat zijn je flitser anders te gebruiken dan alleen op je hot shoe. Vooral de shoots op lokatie zijn daar debet aan:

Voorbeeld van een shoot in een bar.

Uiteraard is het wel zaak dat je vroeger goed hebt opgelet bij Engels. 

De Beginners Flash Guide is te koop als hardcopy (DVD) en als download (MP4). Naast de video, krijgt de koper via e-mail een 'field-guide'. Een PDF document waarin samengevat de tips staan die in de instructievideo aan bod komen. 

Op het moment van deze post, is Jared live op Spreecast om zijn product aan te kondigen: Spreecast

Bezoek Jared Polin hier: www.froknowsphoto.com

 

Vragen of opmerkingen? Laat a.u.b. hieronder een 'comment' achter.