Eén van de 'perks' die het docentenvak zijn charme geeft, zijn de excursies die je mag begeleiden. Op dit moment zit ik in de bus richting Artis! Een leuke lokatie voor de bioloog in mij. Maar ook voor de fotograaf, uiteraard, want als het even kan schiet ik wat leuke plaatjes.

Ik ben licht op pad gegaan vanochtend. Benieuwd wat ik mee neem?

Case Logic SLRC201.

Een super compacte kameratas voor een kleine DSLR met een niet al te lange lens. Veel meer kan er niet in. Maar veel meer heb ik ook niet nodig. De combinatie met een 200mm lens is wat te zwaar voor een dag rondlopen. Ik hoop dat ik er geen spijt van krijg dat ik de 70-200 thuis heb gelaten. Er is ook geen ruimte voor een flitser. Het wordt dus puur gebruik van aanwezig licht vandaag!

Nikon D7000 camera body.

Deze heeft een DX sensor. Daardoor is hij minder lichtgevoelig dan een full frame. Aan de andere kant heb je er wel meer bereik mee door de zoomfactor die de 24-70 mm lens als het ware langer maakt. In feite wordt er in de camera een uitsnede gemaakt uit het full frame gebied. Er is dus niet werkelijk sprake van een 'zoomfactor'.

Sigma 24-70mm 1:2.8 DG HSM EX.

Deze lens is een echt werkpaard en inzetbaar in een groot deel van mijn fotografie. Bij 24 mm heeft deze lichtgevoelige zoomlens een grote kijkhoek. Goed voor groepen en landschappen of voor een portret in een kleine ruimte. Bij deze brandpuntsafstand is het wel belangrijk te letten op vervorming. Bij 70mm zit de lens in het telebereik. De kijkhoek is kleiner en het beeld wordt op elkaar gepakt, waardoor bijvoorbeeld lantarenpalen dichter bij elkaar lijken te staan. Met een beetje handig gebruik kun je de achtergrond laten vervagen, waarbij het onderwerp scherp in beeld blijft. Hierbij helpt het dat de lens een groot diafragma aan kan (2.8). Hoe kleiner dat getal, hoe ondieper je scherpte is.

Blackrapid strap.

De camera blijft uiteraard niet in de tas. Hiervoor gebruik ik deze stap die schuin over de borst gedragen wordt met de camera op de heup.

Zo, we zijn er bijna. Foto's volgen!


Edit: Ik heb thuis even een paar foto's voor jullie uitgezocht:

Like deze BLOG:
Like de Facebookpagina:
Laat hier je bericht achter: