Binnen beginnen

Wat is dat met het weer, tegenwoordig peeps? Het enige wat bestendig is, is de wisselvalligheid. Geen peil op te trekken!

Second Chance Gala Shoot

Drup, drup, drup

Het begon allemaal een aantal weken geleden. Ik had 's middags de 'Second chance Gala Shoot' gepland en 's avonds nog een shoot in hetzelfde thema. Maar zoals jullie gelezen hebben, begon de middag met een stralende zon (we zochten de schaduw op, héét!!), maar werden de hemelsluizen halverwege de shoot geopend, waardoor we moesten schuilen onder de Westcott Apollo Orb. Van parasol tot paraplu in een kwartiertje... En het bleef regenen. Getsie! De avondshoot viel daardoor letterlijk in het water.

Suzan bij natuurlijk licht

De Shoot met Suzan Doornbusch, met als thema 'Tea Party in the Woods' werd een kleine anderhalve week later afgelast vanwege het weer. Ik regelde een boerderij als binnenlocatie, zodat we droge voeten zouden houden. En wat blijkt als Susan zich op de shoot meldt? De zon schijnt! 

 

Rode draad

Niks zo onbestendig dus als het weer. Zo ook gisteravond. We hadden voor de zoveelste keer afgesproken, Anna Beau en ik. En het leek erop dat het weer ons de das wederom ging omdoen. Buienradar mocht een piek in het aantal bezoekers noteren! Tot vijf minuten voor de afgesproken tijd hielden we elkaar van het weerbericht op de hoogte en onderzochten mogelijkheden om tóch te shooten. Uiteindelijk besloten we het plaatselijk dorpshuis als uitvalbasis te annexeren. Hoewel voor mij het dorpshuis op loopafstand is, nam ik de auto. Brrr. Als er íets vies is, is het wel motregen! We gingen dus binnen beginnen. Na een kopje koffie vroegen we toestemming om foto's te maken. Dat was geen probleem, maar we kregen slechts twintig minuten tijd gegund omdat de sluitingstijd vanwege Hemelvaart was vervroegd. Het was dus zaak snel resultaten te verkrijgen. Geen tijd voor standaarden en softboxen, maar doen met wat je voor handen hebt. Een uitdaging was geboren.

Macbook Pro, iPhone en een glas thee.

De flitser is hier goed zichtbaar.

De tas hoort erbij

 

Anna Beau Blogt

Anna Beau Binnen

Omdat Anna Beau blogt, heeft zij foto's nodig voor haar weblog. Al snel kwam ik erachter dat Anna weet wat ze wil. Zij zit vol ideeën en is in staat dat makkelijk over te brengen. Dat maakte dat we snel en professioneel onze visie en beschikbare techniek konden laten samenwerken. De laptop en het kopje thee (visie van Anna) werden gecombineerd met tegenlicht en een flitser op het toetsenbord (visie van mij). We begrepen elkaar en vulden elkaar aan. Anna had vaker voor de camera gestaan en dát was te merken in haar poses.

Bloggers Block

De A van Anna Beau

De blog for mobile use.

Beauty

Op haar blog, schrijft Anna met een lekkere dosis humor en sarcasme over girly stuff. Eén van de thema's die regelmatig de revue passeert zijn de tegenstellingen tussen man en vrouw. Een ander thema is de Outfit Of The Day (OOTD). Toen de sluitingstijd inmiddels een kwartier opgerekt was, en we vriendelijk afscheid namen van de dame achter de bar, was het bijna droog. Hoewel ik normaal gesproken fashionfoto's maak op een mooie buitenlocatie met flitsers en gecontroleerd licht (en schaduw), was het het proberen waard gebruik te maken van de omstandigheden. Met gedempt licht en een hint van regen, maakten we nog een kleine serie met aandacht voor kleding en accessoires. 

Op de parkeerplaats

Weg parkeerplaats

Product shot: armband

Product shot: ring

Herhaling

Het was aardig fris en we hielden het buitengedeelte kort. Kippevel begon op te spelen en het licht verdween. We spraken af contact te houden. De shoot was kort (iets meer dan een uur), maar plezierig geweest. En de resultaten.... die mogen jullie beoordelen. Check dus regelmatig de blog van Anna Beau, want daar zullen ze verschijnen.

Tip

Tijdsdruk is tijdsdruk en omstandigheden zijn omstandigheden. Je moet het ermee doen. Ga ze tegemoet met een lach en laat merken dat je de situatie onder controle hebt. Communiceer met je klant, de dame achter de bar en met het model in een open vriendelijke houding. Bespreek wat er gebeurt en laat hen ook een aandeel hebben. Overleg samen en ga over op wat wél mogelijk is. Wanneer je jouw mogelijkheden kent, is er een grote kans dat je iets maakt waar je zelf tevreden over bent en belangrijker je klant, het modél en de dame achter de bar ook.

 

Links: Anna Beau Blog | Anna Beau Facebook

Mee kletsen? Dat kán! Laat je reactie achter... Cool. :-)

Like deze BLOG en
deel met je vrienden:

Like mijn Facebookpagina: