Viewing entries in
Street Photography

Stadt Aachen

Stadt Aachen

Een ochtend met de Fujifilm X-Pro2

Ik voel me bevrijd. Namelijk van mijn camera welke als een blok om mijn nek hing: mijn Nikon D810. Deze bleef thuis, terwijl wij op vakantie gingen. Waar heb ik daar jaren lang mee rondgesjouwd! Dat is eigenlijk het enige nadeel van deze camera, want de kwaliteit is gewéldig. Er zijn nog een aantal voordelen op te noemen, maar wat is dat ding lomp zwaar, zeker met de 24-70 mm. Weegt een tón!

Neem dan de X-pro2. Die is juist super portable..... en een genot om mee te werken. Een verademing! Want hoe klein 'ie ook is, hij is groots in zijn daden. Wat komen er mooie beelden uit dat doosje met de retro look en het moderne hart. Ook al is het een apparaat, de camera wíl gewoon heel graag met je mee op stap en schreeuwt om aandacht. Die behoefte om beelden te maken, daar ontsnap je gewoon niet aan.

En dus mocht de X-Pro2 mee naar "Stadt Achen", ofwel "Oche", ofwel Aken, de stad van Karel de Grote.

Hieronder de foto's:

MacBook Pro Ingeleverd

Comment

MacBook Pro Ingeleverd

Amsterdam

Of ik naar Amsterdam wilde komen. Dan konden ze aan de Genius Bar van Apple Amsterdam wel vertellen of die beschadiging aan het scherm binnen de garantie viel, of niet.....

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Ik kon diezelfde middag nog terecht en reed naar de hoofdstad. Gelukkig kon ik dichtbij parkeren en precies op tijd liep ik de winkel binnen. Eerst een korte sanitaire stop en dan hop, naar de Genius Bar. Die zat aardig vol. Links en rechts werden mensen door de vriendelijke medewerkers geholpen. Ik zag overigens veel Apple Watches die ingeleverd werden, maar dat terzijde. Omdat ik even moest wachten viel mijn oog op deze reclame van twee toch wel favoriete merken:

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Mijn MBP moet blijven...

Even later werd het scherm bekeken door een deskundige. De beschadiging is ontstaan doordat er druk van buitenaf is toegepast bij de gesloten laptop.... Geen fabrieksfout, dus. Oeps. Mixed feelings! Was ik nu naar Amsterdam gekomen om te horen dat er niets aan te doen was? Wat ontzettend zonde. Aan de andere kant, gewoon accepteren en dan kan de MacBook gelukkig weer mee naar huis. Ik gebruik immers bijna altijd de BenQ, of de Citique als scherm. Bijna was ik opgelucht, want dan kon ik lekker doorwerken aan de opdrachten die af moesten.

"Maar", zei de deskundige, "omdat de laptop verder helemaal tiptop in orde is, ik zie verder geen enkele schade, kan ik eenmalig coulant zijn en de schade laten repareren". Oeps. Wéér mixed feelings. Ik vroeg of ie dan moest blijven en hoe lang dan?

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Een week zonder...

Dat is wel een uitdaging. Een stresstest van mijn back-up systeem dat mijn fotografie draaiende houdt. Al met al heeft mijn werk iets meer dan een dag vertraging opgelopen, doordat mijn iMac en Cintique weer gekalibreerd moesten worden én voorzien van de laatste updates van ondermeer Lightroom en Photoshop CC. Inmiddels staan er alweer twee klantengalerijen online en kan ik weer even met jullie bloggen. Nog een paar dagen en dan kan ik ook in de studio weer editen en printen. Want daarvoor heb ik de MacBook gekocht: gemakkelijk switchen tussen thuis werken en in Dreumel op één machine waarop alles draait met de laatste updates.

Comment

Truckerskonvooi Boldershof

Truckerskonvooi Boldershof

Truckerskonvooi met de Fujifilm XPro-2

Vandaag reed een lange stoet door het Land van Maas en Waal. Luid toeterend kwamen de vrachtwagens ook door het even daarvoor nog slaperige Horssen. Vele transportbedrijven, chauffeurs en vrijwilligers bezorgden de verstandelijk gehandicapte medemens een mooie dag. Reden dus om even te gaan kijken. En te fotograferen!

Ook De Horst geeft u de ruimte. Handig met zo'n colonne.

Ook De Horst geeft u de ruimte. Handig met zo'n colonne.

Zwaaien

Uiteraard werd elke vrachtwagen verwelkomt. De Horssenaren groeten je sowieso wanneer je door hun dorp rijdt. Maar voor deze stoet waren ze speciaal naar de Rijdt gekomen.

truckerskonvooi
Filming trucks
Truckerskonvooi Horssen

Oldtimer

Oldtimer vrachtwagen

Youngtimers

Deze kinderen waren zo verstandig hun oren te beschermen. Toeteren hoort erbij en bovendien verhoogt het de beleving, maar voor deze kids was het iets teveel van het goede. En dan kun je dus beter even niet zwaaien.

Vingers in oren toeterende truck

Dickensdag

Dickensdag

Dickensdag Druten

Wát een gaaf evenement is dát! Elk jaar lijken de vrijwilligers en deelnemers er weer een schepje bovenop te doen. Natasja en ik hebben genoten van de vele vriendelijke en lachende gezichten die overal in Dickens stijl te zien waren, hoewel de bankdirecteur wel erg streng kan kijken.

De foto's

GRATIS DOWNLOAD

Hieronder vindt u de foto's. Deze zijn voorzien van mijn watermerk. Ze mogen gratis gedownload en verspreid worden. Daarbij moet het watermerk zichtbaar blijven.

De foto's kunt u ook bekijken en laten afdrukken via deze link: Dickensdag. Een aanrader als u wilt reageren op een of meerdere foto's, of ze wil delen via Facebook. Klik dus op deze link.

Klik om te vergroten:

Vergeet a.u.b. niet dit artikel te delen met uw vrienden, op Facebook bijvoorbeeld. Maak handig gebruik van de buttons onderaan. Thanks!

De accordeon

De accordeon

Voor de Maas & Waler op pad: accordeondag in Deest.