Viewing entries in
Bedrijfsfotografie

Billboard Photography

Comment

Billboard Photography

Medium Format

Medium? Dat is niet waar je aan denkt wanneer je deze reclamezuil bekijkt. Deze is immers extra extra extra large!

Medium Format is dan ook niet van toepassing op de afmeting van het billboard, maar op de afmeting van de sensor waarmee ik dergelijke grote formaten foto’s kan leveren aan mijn klant.

Fotoshoot Medewerkers

Huisman ETECH gaf me de opdracht hun medewerkers te fotograferen voor een wervingscampagne. Voor de planners was het handig om de shoot in het bedrijfspand te doen. Daarvoor heb ik in mijn studio een los achtergrondsysteem staan dat in enkele minuten op locatie opgebouwd kan worden. Met behulp van een iPad kon de opdrachtgever live meekijken en de foto’s beoordelen. Een eerste selectie is dan vlot gemaakt. De foto’s werden vervolgens vrijstaand aangeboden, zodat de medewerkers op een willekeurige achtergrond geplaatst konden worden.

Trots

Wanneer ik over de A15 rijd en in de buurt van Tiel mag genieten van mijn werk, dan voel ik me trots. Het is een fijn gevoel dat ik bedrijven op zo’n grootse manier van dienst kan zijn!

Billboard
 
Billboard

Comment

Extra Large Print

Extra Large Print

Groot, groter, grootst

Het moet bekend worden: Huisman ETECH zoekt experts. De wervingsbanier die hier aan de gevel hangt kan niet gemist worden. Ook op social media zit het wel goed met de campagne. Het is echt gaaf als je mee mag denken in de creatieve uitingen van zo’n mooi bedrijf en het proces van concept naar beeld mag ondersteunen. Samenwerken, aansluiten en uitvoeren… dat werkt inspirerend. Helemaal als je dagelijks mag genieten van je werk dat zo groots getoond wordt:

Wervingsbanier aan de gevel. Fotografie en bewerking tot vrijstaand beeld door Maik Jansen. Achtergrond en design door Huisman ETECH.

Vijftien maal Fujifilm

Vijftien maal Fujifilm

Fujifilm X-pro 2

Vijftien publicaties

Spiegelloze camera's zijn al een tijdje op de markt. Je kent ze van je telefoon. Op het scherm zie je rechtstreeks het beeld wat je sensor waarneemt. Ideaal, maar tot voor kort niet goed genoeg om professionele instellingen en kwaliteit te bieden. Uiteraard heb ik de ontwikkelingen op dit gebied gevolgd en zag met name Sony en Fujifilm voorsprong nemen, ten koste van Nikon en Canon.

Systeemcamera's worden nu zo goed, dat ze in professionele workflows terechtkomen. Met name fotografen die op locatie werken, laten hun zware spiegelreflexcamera en dito lenzen steeds vaker thuis. Zo verging het mij tenminste. Mijn Nikon D-810 levert nog steeds superieure beelden, maar de veel kleinere en lichtere Xpro-2 is op zijn minst voor vijfenzeventig procent van mijn werk meer dan goed genoeg. Voor bruids- en bedrijfsfotografie zet ik zonder twijfel mijn Nikon-systeem in. Maar inmiddels is de Fujifilm X-Pro 2 mijn dagelijkse camera geworden en functioneert ook op high-level shoots als tweede systeem.

Fujifilm XPro-2

Fujifilm

X-Pro 2

Gereedschap

Een camera is gereedschap waarmee een fotograaf zijn werk doet. Voor de ene klus gebruik je zwaarder materiaal dan voor de andere. De X-Pro 2 is de camera waarmee ik voor de krant op stap ga. Meestal voorzien van de 56 mm f/1,2 schiet ik de portretten die jullie in de Maas en Waler zien:

Bij de tandarts

Bij de tandarts

Mondzorg Traianus

Samen een team

Samen een team

Onlangs was ik voor een opdracht in Nijmegen bij Mondzorg Traianus. Zij wilden nieuwe foto's op hun nieuwe website.

Tandarts, Preventieassistente en assistente

Tandarts, Preventieassistente en assistente

Naast de portretten van het team, bracht ik ook de praktijk in beeld, inclusief wachtruimte en behandelkamers. Een ruime keuzeset werd in de week na de reportage verzonden.

De praktijk

De praktijk

Inmiddels staan de foto's online op de website van Mondzorg Traianus.