Viewing entries in
Available light

Stormy Skies

Comment

Stormy Skies

Herfstweer

De bomen zijn nog maar net aan het verkleuren en daar kiest de zomer het hazenpad, ons achterlatend met een huilende wind en het gekletter van druppels tegen de ramen. Voor je het huis uit gaat, even buienradar checken! Anders loop je risico op een nat pak. Het is echter niet slechts kommer en kwel. Zeker niet voor de fotograaf. Want er breekt een tijd aan met magische kleuren en eindelijk weer een interessante lucht. Waar in de zomermaanden geen bal te beleven valt, drijven nu de wolken in frequent wisselende formaties voorbij.

Af en toe lukt het een zonnestraal een opening te vinden en wurmt het licht zich door het wolkendek voor een spiegelende rimpeling in de vijver…..

Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1

Comment

Fotostudio

Fotostudio

Een raam als lichtbron

Toch weer even heimwee naar de oude studio in Horssen met dat raam dat veel in beeld is geweest. De nieuwe studio in Dreumel is echter veel praktischer. Ach als ik wil kan ik natuurlijk ook in de oude studio terecht. Waar ik dan vooral aan denk is de nostalgische sfeer die in de oude boerderij aanwezig was. Gelukkig waren alle voorzieningen prima. We hadden een keukentje, verwarming en ook alle sanitair was aanwezig. Het grootste nadeel was dat ik telkens moest reserveren en dan al mijn spullen naar binnen moest sjouwen en opstellen. Dat is nu in Dreumel gelukkig veel beter geregeld.

Ilaya voor dat bekende raam.

Ilaya voor dat bekende raam.

Truckerskonvooi Boldershof

Truckerskonvooi Boldershof

Truckerskonvooi met de Fujifilm XPro-2

Vandaag reed een lange stoet door het Land van Maas en Waal. Luid toeterend kwamen de vrachtwagens ook door het even daarvoor nog slaperige Horssen. Vele transportbedrijven, chauffeurs en vrijwilligers bezorgden de verstandelijk gehandicapte medemens een mooie dag. Reden dus om even te gaan kijken. En te fotograferen!

Ook De Horst geeft u de ruimte. Handig met zo'n colonne.

Ook De Horst geeft u de ruimte. Handig met zo'n colonne.

Zwaaien

Uiteraard werd elke vrachtwagen verwelkomt. De Horssenaren groeten je sowieso wanneer je door hun dorp rijdt. Maar voor deze stoet waren ze speciaal naar de Rijdt gekomen.

truckerskonvooi
Filming trucks
Truckerskonvooi Horssen

Oldtimer

Oldtimer vrachtwagen

Youngtimers

Deze kinderen waren zo verstandig hun oren te beschermen. Toeteren hoort erbij en bovendien verhoogt het de beleving, maar voor deze kids was het iets teveel van het goede. En dan kun je dus beter even niet zwaaien.

Vingers in oren toeterende truck

Natuurlijk portret

Natuurlijk portret

Integratie in Maas en Waal

Hoewel ik inmiddels zo'n zeventien jaar in Maas en Waal woon, vind ik het telkens weer prettig nieuwe mensen uit deze prachtige streek te ontmoeten. Mijn fotografie voor de Maas en Waler helpt me daarbij. Zo kom ik nog eens ergens en leer ik mijn eigen omgeving beter kennen.

Onlangs mocht ik Gerrit Kistemaker fotograferen in zijn voormalige boerderij te Horssen. Wát een hartelijke man is dat. En wat kan hij vertellen! Over vroeger, over Horssen en over zijn carrière als acteur en regisseur. Terwijl het interview door Elly Hagen in de afrondende fase belandde en we gedrieen aan het keuvelen raakten, overwoog ik mijn opties. Lees onder de foto verder.

Portret Gerrit Kistemaker

Karakterlicht

Op het moment dat Elly afscheid nam, besloot ik dat mijn flitser in de tas zou blijven. Het diffuse licht dat via het raam zijn woonkamer binnenviel, paste perfect in het karakterplaatje dat ik intussen van Gerrit had gevormd. Zijn ontwapenende persoonlijkheid werd erdoor belicht. Ik gebruikte een open diafragma, zodat zíjn open blik los zou komen van de achtergrond en de focus zou vormen in het plaatje. 

Een ander teken is in de achtergrond aanwezig.

Wat zegt die boekenkast jou?