Op 16 april 2013 kocht ik mijn eerste DSLR: een Nikon D7000. Professionele lenzen volgden de maanden erna. Ik had nog nooit met een spiegelreflexcamera gewerkt, maar was wel toe aan het op een hoger plan trekken van mijn fotografie. Tot dan toe had ik alleen ervaring met een bridge camera (Nikon P510). 

Een halfjaar DSLR fotografie in een notendop:

Wat gaat er ongemerkt veel tijd in fotografie zitten, mensen. Maar wat is het leuk te merken dat anderen je werk waarderen!! Ongelooflijk hoeveel ik geleerd heb, het afgelopen halfjaar. Het heeft ertoe geleid dat ik meermalen foto's heb mogen publiceren. Dan denk ik met name aan de lezersfoto's in de lokale krant 'de Waalkanter', websites als 'froknowsphoto.com' (5 honorable mentions op een rij) en op social media. Zo staan op Facebook verschillende profielfoto's die ik geschoten heb en gebruiken een aantal websites foto's van mij, bijvoorbeeld 'Storm Outdoor', S.G. Lek en LInge en het 'F16 display team' van de Koninlijke Luchtmacht.

In het begin fotografeerde ik voornamelijk planten. Die staan immers stil. Je kunt je compositie bepalen, standpunten innemen, zonder de plant te verstoren. Hierbij heb ik leren omgaan met scherptediepte en witbalans. Bovendien hebben planten geen mening. Het maakt ze niks uit of ze een rimpeltje meer of minder hebben. Ik moet de eerste klagende plant nog tegenkomen.  

Tegenwoordig vind ik het vooral leuk om mensen te fotograferen en ben ik JUIST benieuwd naar hun mening. Ik herinner me de reacties na verjaardagsfeestjes, bijvoorbeeld van mijn moeder, en het enthousiasme nadat mijn foto's van het Gala werden geplaatst op de schoolsite. Na het vrijgezellenfeest van een vriend van mij was iedereen enthousiast. Bovendien maakte ik mijn eerste album en ook dat werd goed ontvangen. Een andere vriend is wat verder in zijn huwelijk en vroeg me foto's te maken. En zo gaat het nu; ik wordt gevraagd foto's te maken. Dat is werkelijk bijzonder voor mij. Dat me dat gelukt is in een halfjaar!! Ik ben er trots op.

 

Beste foto? 

Nu ben ik op zoek naar mijn beste foto. Jullie kunnen stemmen via Facebook.  

Klik hier. 

Als je naar mijn foto's kijkt, geef gerust je mening! Elke vorm van lof is welkom, elke vorm van opbouwende kritiek ook. Ik leer ervan. Kom er maar mee. Wijs me erop! 

 

Filming Red Arrows.

Filming Red Arrows.