Extra Large Print

Comment

Extra Large Print

Groot, groter, grootst

Het moet bekend worden: Huisman ETECH zoekt experts. De wervingsbanier die hier aan de gevel hangt kan niet gemist worden. Ook op social media zit het wel goed met de campagne. Het is echt gaaf als je mee mag denken in de creatieve uitingen van zo’n mooi bedrijf en het proces van concept naar beeld mag ondersteunen. Samenwerken, aansluiten en uitvoeren… dat werkt inspirerend. Helemaal als je dagelijks mag genieten van je werk dat zo groots getoond wordt:

Wervingsbanier aan de gevel. Fotografie en bewerking tot vrijstaand beeld door Maik Jansen. Achtergrond en design door Huisman ETECH.

Comment

Jongensportret

Comment

Jongensportret

Variatie in het werk....

Weg met die flitsers en zware studiocamera's. Die zijn niet nodig voor een portretje zoals deze. Door de grote lensopening van de Mitakon Speedmaster (f/0,95) krijgt het beeld een super kleine scherptediepte. Wél handmatig scherpstellen, maar dat is easy met de Fujifilm Xpro2.

Fujifilm XPro2

Douwe is in te huren als model. Drop us a line en ik breng je met hem in contact!

Comment

Masters Portrait

Comment

Masters Portrait

In het licht van de meesters

Een terugkerend thema in mijn studio is de liefde voor licht. “Het licht van de meesters” is een persoonlijk project waarin ik verwijs naar vroeger tijden en de Dutch Masters: de beroemde kunstschilders van de gouden eeuw. Het doel is zoveel mogelijk tijd te reserveren om zo min mogelijk te fotograferen. Met andere woorden: fotografie met een trage hartslag. Tijdens deze shoots ga ik op zoek naar rust op de set, rust bij het model en het belangrijkste van alles…… rust bij mezelf. Het resultaat zijn fine art portretten zoals deze:

 Dutch Masters Portrait

Dutch Masters Portrait

Model: Sharita Wolswijk
MUAH: Cindy van Summeren
Magazine Portraits Studio

Comment

Male Model

Comment

Male Model

Kracht

Dat zit hem écht niet in de spieren. Deze hebben immers pas een functie in de uitvoerende fase. Belangrijker is de bron die alles aanstuurt: de kracht die van binnen komt! Er zijn veel mensen heel krachtig van binnen zónder een afgetraind lichaam! Het zijn vaak verborgen krachten. Zonde…… het verbergen, bedoel ik. Laat jezelf maar zien! True Colors, zoals in de song van Cindy Lauper, zijn gemaakt om ze naar buiten te laten stralen. Accepteer en respecteer jezelf. Alleen daardoor kun je écht krachtig zijn.

Innerlijke kracht komt écht naar buiten. Het is te zien in je houding, in de manier waarop je de wereld benadert. Heb je weleens gemerkt dat je vrolijker wordt, door bewust even tijd te nemen om te lachen? Zo werkt het ook met (on-) zekerheid. Neem bewust een zelfzekere houding aan en je gevoel verandert. Het is belangrijk om te beseffen dat er een wisselwerking is tussen hoe je jezelf opstelt en datgene wat je van jezelf vindt. Probeer het eens uit. Wellicht verras je jezelf!

Hieronder vind je enkele foto’s van Nick. Je mag gerust een beetje kracht van hem lenen. Wát een indrukwekkende vent, zowel van buiten als van binnen bezit hij de kracht om er wat van te maken in het leven.

Beide portretten werden geschoten met een Fujifilm XH-1 in onze studio te Dreumel.

Wil je ook zo’n portret? Neem vrijblijvend contact op.

Comment

Casting Call

Comment

Casting Call

Dutch Masters

Persoonlijk project

Fotografie kan hectisch zijn. Dat maakt het interessant. Er moet nogal wat geregeld worden vóór een druk op de sluiterknop een mooie foto oplevert. Het licht, de camera instellingen, standpunt, perspectief, timing, aansturing van het model...... teveel om op te noemen. Mensen die met mij gewerkt hebben zullen beamen dat ik tijdens een shoot ook hard aan het werk ben. Het voelt heerlijk wanneer we met het team "in de flow" zitten. Knallen!

Maar soms wil ik ruimte geven aan mijn rustige kant.

Ja hoor, die heb ik! Dan wil ik op de rem en met een hartslag van rond de zestig slagen per minuut lekker de tijd nemen. En dus ben ik met een persoonlijk project gestart, waarin ik die rust opzoek.

Hollandse meesters

Het project vindt inspiratie in de Hollandse meesters en dan bedoel ik niet alleen in het licht. Rembrandt, Vermeer en Frans Hals namen de tijd om een mooi portret neer te zetten. Een schilderij is immers niet ineens af. In dit project wil ik mezelf vertragen en in plaats van een snelle opname te maken juist een langzamer traject volgen waarin ik meer tijd kan doorbrengen met de creatie van het portret.

Aanmelden

Gebruik het formulier hieronder om je aan te melden. Het is fijn als ik je profiel op social media kan bekijken, zodat ik een selectie kan maken.

Casting Call Dutch Masters
Naam *
Naam
Plaats hier een link naar Facebook, Instagram of LInked in, zodat ik je foto's kan bekijken.
http://
Waarom wil je meedoen aan dit project?

Comment