Truckerskonvooi Boldershof

Comment

Truckerskonvooi Boldershof

Truckerskonvooi met de Fujifilm XPro-2

Vandaag reed een lange stoet door het Land van Maas en Waal. Luid toeterend kwamen de vrachtwagens ook door het even daarvoor nog slaperige Horssen. Vele transportbedrijven, chauffeurs en vrijwilligers bezorgden de verstandelijk gehandicapte medemens een mooie dag. Reden dus om even te gaan kijken. En te fotograferen!

 Ook De Horst geeft u de ruimte. Handig met zo'n colonne.

Ook De Horst geeft u de ruimte. Handig met zo'n colonne.

Zwaaien

Uiteraard werd elke vrachtwagen verwelkomt. De Horssenaren groeten je sowieso wanneer je door hun dorp rijdt. Maar voor deze stoet waren ze speciaal naar de Rijdt gekomen.

truckerskonvooi
Filming trucks
Truckerskonvooi Horssen

Oldtimer

Oldtimer vrachtwagen

Youngtimers

Deze kinderen waren zo verstandig hun oren te beschermen. Toeteren hoort erbij en bovendien verhoogt het de beleving, maar voor deze kids was het iets teveel van het goede. En dan kun je dus beter even niet zwaaien.

Vingers in oren toeterende truck

Comment

Reflectie

Comment

Reflectie

Op hoogte

"Klim maar in de cabine", zei ik, en meteen daarna: "oeps, dat is wel érg hoog." 

Kortom, we hadden een trap nodig. Gelukkig konden we die er zo bij pakken. En daar zat ik: op de trap, de flitser op het statief. Door de buitenspiegels in beeld te betrekken, kon er een mooi beeldverhaal van maken.. Bij het checken op de achterkant van de #Fujifilm #XPro2, zag ik echter een hele heldere vlek: de flitser spiegelde ergens op. Maar waarop? Ik dacht snel na over de beste oplossing. Even wilde ik de trap afklimmen en de flitser verzetten, maar het kon nóg makkelijker. Ik vroeg Jos het rechterraam helemaal te openen. Flits! En dat leverde deze plaat op:

Jos Roelofs.jpg

Comment

Fotomontage

Comment

Fotomontage

Een beetje Photoshop

Een beetje photoshop kan geen kwaad. Zie het als make-up: het wordt er gewoon allemaal nét wat mooier van. Soms is het gebruik van photoshop echter bittere noodzaak. Wanneer je een fotomontage maakt bijvoorbeeld. Dat is een beeld dat samengesteld wordt uit meerdere foto's en in dit geval ook met een achtergrond die wij ook niet in de studio hebben. De rode coulissen heb ik in photoshop getekend. Daarna zijn de foto's toegevoegd en in de achtergrond geplaatst. Er ontstaan een optische illusie. Spelen met licht én met photoshop. Dat helpt als je beeldmaker bent. En het is nog leuk ook!

Photoshop Poster

Comment

Be Cool

Comment

Be Cool

Like father and son

Cool vader en zoon

Be Cool. Like #fatherandson.

Ook zo stoer met je zoon op de foto? Gewoon even contact opnemen..... #fujicolours

Comment

Vintage glas

Comment

Vintage glas

Minolta glass

Via Facebook hebben jullie wel gezien dat ik de laatste tijd aan het experimenteren ben met oude lenzen, namelijk Minolta glas van zo'n kleine veertig jaar oud. Scherpstellen, dat doe je met de hand. Zo regel je ook het diafragma (lensopening). Deze is gemaakt met de Minolta MD Tele Rokkor 135 mm f3,5:

 Fuji colours: jpeg straight our of camera: MD 135 mm

Fuji colours: jpeg straight our of camera: MD 135 mm

Panabor Auto Macro Converter

Deze converter maakt van de Minolta MD Rokkor 45 mm f/2 een macro-objectief. Dat wil zeggen dat je daarmee veel dichter bij je onderwerp kunt komen. De foto hieronder is een voorbeeld daarvan:

 Macro opname met de Panagor converter en MD 45 mm.

Macro opname met de Panagor converter en MD 45 mm.

Fujifilm XPro-2

Kun je verliefd zijn op een camera? De XPro-2 is een verleider! Ik kan je vertellen dat ik zelden de deur uitga zónder deze systeemcamera. Zijn handzame formaat, kwaliteit, looks, handelbaarheid en prachtige resultaten zijn om van te smullen. Made in Japan, net als het Minolta glas, en dan weet je het wel. Dat betekent overigens niet dat ik mijn Nikon spullen aan de kant zet. Op het moment dat écht aan het werk moet, met high-end fotografie, dan gaat er niets boven mijn D810. Maar als het om gevoel gaat, liefde..... bijna ..... dan gaat mijn hart naar die compacte Fuji.....

 Totaalshot van de Pioenrozen die Natasja van me kreeg voor ons 15 jarig huwelijksjubileum.

Totaalshot van de Pioenrozen die Natasja van me kreeg voor ons 15 jarig huwelijksjubileum.

Photography Tools

Lenzen en camera's zijn het gereedschap waar een fotograaf mee werkt. Er zijn wel meer mensen die hun gereedschap prachtig vinden. Ik ben hier niet de enige in. Toch?

Comment