Bij de tandarts

Comment

Bij de tandarts

Mondzorg Traianus

Samen een team

Samen een team

Onlangs was ik voor een opdracht in Nijmegen bij Mondzorg Traianus. Zij wilden nieuwe foto's op hun nieuwe website.

Tandarts, Preventieassistente en assistente

Tandarts, Preventieassistente en assistente

Naast de portretten van het team, bracht ik ook de praktijk in beeld, inclusief wachtruimte en behandelkamers. Een ruime keuzeset werd in de week na de reportage verzonden.

De praktijk

De praktijk

Inmiddels staan de foto's online op de website van Mondzorg Traianus.

Comment

Editorial Portrait

Comment

Editorial Portrait

Iris van Kempen

Gisterochtend parkeerde ik mijn auto bij Kickboxing Druten, want daar had ik een afspraak met Iris van Kempen. Ik wilde haar groots portretteren en had daarvoor nogal wat spullen meegenomen. Terwijl Iris zich omkleedde stelde ik in de boksring drie flitsers op. Omdat ik echt de tijd wil nemen om die serie aan Iris voor te leggen en te editen, laat ik jullie vast deze plaat zien uit de derde serie van die ochtend: een korte training waarin ik natuurlijk licht meng met een flitser vanuit de achtergrond.

Iris van Kempen

Binnenkort lezen jullie meer over Iris.

Groetjes,

Maik

Comment

Creative 8

Comment

Creative 8

Broedplaats Maas en Waal....

Fotostudio Magazine Portraits

Afgelopen maanden waren druk, druk, druk. Naast de gebruikelijke opdrachten ben ik bezig geweest met organiseren en klussen. In Dreumel ben ik samen met zeven anderen gestart met Broedplaats Maas en Waal. In vier voormalige klaslokalen hebben we twee ateliers en een fotostudio ingericht, met in het midden een ontmoetingsruimte. In de studio, die ik deel met Caitlin Sas, heb ik naast de bruidsreportages en zakelijke fotografie een nieuw concept neergezet: Magazine Portraits. Dit concept richt zich op de vrouwelijke charme en gaat uit van schoonheid in elke vrouw. Een goed gevoel is daarbij het belangrijkste ingrediënt.

Opening

© Maik Jansen Fotografie

Voorpagina van de krant

Deze foto, gebaseerd op de filmposter van Ocean's 8, mocht ik samenstellen voor de voorpagina van de Maas & Waler om de officiële opening van Broedplaats Maas en Waal aan te kondigen. Op de foto zien we alle leden van de broedplaats met van links naar rechts: Wicher Gerrits, Francien Krieg, Bianca Silva, Berlinde Aalberts, Maik Jansen (🤓), Caitlin Sas, Karin Ploeg en Karin Damen. 

Ieder heeft een attribuut in handen om een beeld te geven wat zijn activiteiten in de broedplaats. Het kompas en de ui verwijzen naar coaching. Aan de penselen, de kwast en de tube verf is te zien wie de kunstschilders zijn. De lichtmeter en de camera horen natuurlijk bij de fotografen. Overigens zijn deze attributen niet grensbepalend. We hebben schilders en fotografen die coachen of workshops geven en coaches die ook beeldend bezig zijn.

Zo leren we van elkaar en delen elkaars expertise. Het aanstekelijke enthousiasme voor ieders werk vormt een inspirerende meerwaarde binnen de broedplaats. Dat hebben we de afgelopen weken tijdens alle vergaderingen en klusmomenten al mogen ervaren.

 

Groetjes allemaal. Het is fijn dat we weer even hebben kunnen bijpraten,

Maik

 

 

Wil je meer weten of de broedplaats, de studio of het concept van Magazine Portraits? Neem contact op, maak gebruik van de gelegenheid hieronder om te reageren, of kom eens langs in de studio:

 

 

 

 

Comment

De achtergrond

Comment

De achtergrond

Black backdrop

Ik hou er gewoon van en kan er niets aan doen. Hoe kan de huid mooier tot uiting komen, dan tegen een zwarte achtergrond? Misschien tegen een witte achtergrond? Of een ander kleurtje? Maar zwart... dat is iets speciaals. Er is slechts schoonheid in het frame, zonder afleidende achtergrond. Zie je dat ook? Ja, ik moet toegeven. De stoel. Wat draagt die bij? Het antwoord is simpel; nostalgie. Deze stoel, met al haar houtsnijwerk, is namelijk ook een beetje een tik van me. Als het even kan, lever ik een serie waarin ook minstens een paar beelden op deze stoel gemaakt zijn.

Storytelling

Maar Maik. Als fotograaf moet je toch ook een verhaal vertellen? Is dat mogelijk met zo'n donkere achtergrond? Jazeker! Alleen al het feit dat die achtergrond zó gekozen is vertelt je wat. Je kunt er op zijn minst over nadenken. Ik ben er daarnaast van overtuigd dat het verhaal niet (altijd) door de achtergrond bepaald wordt. Dat verhaal ligt volgens mij veel meer in de pose, de blik, attributen en de kleding van de persoon op de foto. O ja? Ja! Behalve de achtergrond, is de kleding zorgvuldig gekozen. De houding en de blik zijn ook niet toevallig als je dat mocht denken. Nee!

Denk hier eens over na: Naomy kijkt hier niet naar jou. Ze kijkt naar iets buiten het frame. Zij ziet dus iets wat jij niet ziet! Je mag naar haar kijken, maar ik onthoud je een rol in de scene. Hoe anders zou dat zijn als ze in de lens gekeken had. Dan had ze jou, de kijker gezien. Er zou contact ontstaan. Dat wil ik hier niet. Jij en ik (de fotograaf) zijn toevallig op deze plek om Naomy te zien kijken. Waar kijkt ze naar? Ze kijkt in het licht. Wat is daar te zien?

Doe eens gek en verzin jouw verhaal in de comments hieronder.

groetjes,

Maik

Naomy_Maik_Jansen_Fotografie-1.jpg

Comment